Kinesitherapie

Schouderbehandeling kinesist

Gespecialiseerde kinesitherapie

De kinesitherapeut richt zich op het behandelen van klachten in het bewegingsapparaat. We denken hierbij vooral aan pijn thv de spieren, botten en de gewrichten.
Zowel acute klachten als chronische problemen worden in de praktijk aangepakt. Daarbij hoort ook revalidatie na operaties.
Hieronder vindt u een kort overzicht waarvoor men onder andere bij ons terecht kan: indien vragen hierover, neem gerust contact op.

 • Rug- en nekklachten
 • Sportletsels
 • Peesontstekingen
 • Oefentherapie
 • Rugscholing
 • Evenwichtsstoornissen
 • Revalidatie na operaties
  (bv. knieprothese, schouderoperatie, breuken, hartoperatie,…)
 • Chronische pathologieën
  (bv. reumatoïde artritis, MS, Parkinson, ALS, Fibromyalgie, CVS,…)
 • Revalidatie na hersenbloeding

Bij bepaalde ziektebeelden is het moeilijk of onmogelijk om fysiek op de kinesitherapie praktijk te geraken. Om de revalidatie op te starten en continuïteit van de zorg te bieden voorzien wij ook huisbezoeken. Het doel is om zo snel mogelijk zelfstandig te worden en de patiënt in staat te stellen om naar de praktijk te komen om de zorgkwaliteit verder te verbeteren.

Manuele therapie

Manuele therapie is een bijzondere beroepsbekwaamheid binnen de kinesitherapie. Bij manuele therapie worden door mobilisatie- en manipulatietechnieken gewrichten en spieren losgemaakt om de bewegingsvrijheid te vergroten. 

Het structureel herstellen van blokkades of mobiliteitsbeperkingen is van belang in het herstel van letsels. Met behulp van verschillende technieken (manuele therapie, dry-needling, graston, mulligan, etc.) pakken we uw problemen ten gronde aan en werken we via oefentherapie aan de versterking van uw spierweefsel en gewrichten. Contacteer vandaag nog de praktijk voor een afspraak.

Manuele therapie is uiterst nuttig bij:

 • Acute of wederkerende blokkades ter hoogte van nek, rug, ribben, het bekken met mogelijke uitstraling
 • Discusuitpuilingen, discushernia ter hoogte van nek en rug met mogelijke uitstraling
 • Artrose van de nek of rug met mogelijke uitstraling
 • Whiplashtrauma’s
  Hoofdpijn, duizeligheid, evenwichtsstoornissen met oorsprong ter hoogte van nek
 • Pre- en postoperatieve revalidatie van nek, rug en perifere gewrichten
 • Verstijfde gewrichten
fitnesszaal revive Nieuwkerken-Waas

Sportkinesitherapie

Kinesitherapie is in eenvoudige woorden de zorg (therapeía) voor het lichaam via beweging (kinèsis).

Sportkinesitherapie houdt in het voorkomen en behandelen van sportblessures. Na een functionele screening van motorische controle, kracht, balans en mobiliteit van relevante lichaamsregio’s wordt uw individueel oefenprogramma opgesteld. Hierin wordt aanvankelijk aandacht geschonken aan uw weak links.

Postnatale therapie

Postnatale kinesitherapie wordt opgestart vanaf 4 weken na de bevalling. Na een keizersnede wordt 6 weken gewacht. In eerste instantie wordt er informatie en advies gegeven omtrent herstel van je lichaam, huishoudelijke taken, dragen van de baby etc.

Nadien passen we de behandelingen individueel aan. Ze bevatten bekkenbodemtherapie, begeleide oefentherapie en een thuis-oefenschema om zo hobby’s en sport(en) terug te kunnen hervatten.

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Wanneer niet goed functionerende spieren ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

 

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

 • De CureTape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
 • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
 • Het ondersteunt het spierstelsel.

Immers is het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Functionele oefentherapie

Functionele oefentherapie is een onderdeel van kinesitherapie. Wanneer uw lichaam herstellende is van een blessure of klacht moet het lichaam voorbereid worden om de dagelijkse activiteiten weer aan te kunnen. Dit wordt gedaan door middel van training. Het doel is om de belastbaarheid van het lichaam te vergroten.

Het programma is bedoeld voor mensen met specifieke aandoeningen zoals astma, hartklachten, reuma of diabetes. Maar ook voor sporters die willen revalideren en hun niveau willen opkrikken. Daarnaast is het programma effectief voor mensen die klachten aan de nek, rug, knie of andere gewrichten ervaren.

Functionele oefentherapie in revive health center

Wenst u meer informatie over onze specialisaties? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@revivepraktijk.be of het contactformulier

Vraag naar een afspraak of plan zelf één in online