Personal training
Intermittent living coaching

Nachtprothese voet

Nachtorthesen

Nachtorthesen worden uitsluitend ’s nachts gedragen terwijl u slaapt. De voet is dan volledig ontspannen en de spanning van de orthese op de voet is daardoor het meest effectief. Een corrigerende nachtorthese zorgt ervoor dat de voet weer een normale stand aanneemt met als resultaat dat de voeten terug efficiënt en pijnloos functioneren.

Slecht functionerende voeten kunnen ook pijn veroorzaken in andere gewrichten zoals de knieën of de heupen. Deze gewrichten vertonen dan vaak terugkerende klachten in de vorm van chronische ontstekingen.

Mijn advies: wacht niet te lang

Hieronder vindt u verschillende klachten waarbij een orthese een oplossing biedt:

 • Knobbel aan de grote teen (Hallux valgus)
 • Hamertenen en klauwtenen
 • Platvoeten (Pes planus)
 • Holvoeten (Pes cavus)
 • Andere afwijkingen in gewrichten
 • Voorvoet-klachten aan de onderkant van de voet
 • Hielspoor (fascitis plantaris)
 • Zenuw inklemming (Mortonís neurinoom)
 • Achillespeesontsteking
 • Runner’s knee (pijn aan de buitenkant van de knie)
 • Shin splint (pijn aan het scheenbeen)
 • Pijn achter de binnenenkel
 • Pijn achter de buitenenkel

Dagorthesen

Een afwijking in de stand van een teen kan leiden tot klachten zoals drukpunten onderaan de voet en de tenen, huidirritatie en vorming van likdoorns op, onder of tussen de tenen. Een orthese zal de druk op de juiste manier verdelen.

Een dagorthese wordt direct op uw voet gemaakt zodat een optimale pasvorm is gewaarborgd. De orthese voelt zacht en soepel aan en u kan zonder moeite gewone schoenen dragen.

Dagorthese voet
Medische voetbehandeling

Medische voetbehandeling

Voeten rusten niet, daarom moet je ze goed verzorgen. Huid- en nagelproblemen kunnen zich voordoen in verschillende gradaties. Het is dus belangrijk om tijdig naar uw voeten te laten kijken.

Eelt is gemakkelijk te verwijderen maar kloven moeten genezen. Daarom kan je deze beter voorkomen. Een kalknagel is eenvoudig te verhelpen. Maar eens het een schimmelnagel is, duurt de behandeling lang.

Een ingegroeide nagel is pijnlijk en keert gemakkelijk terug. Dit heeft meestal te maken met de vorm van uw nagel. Bij mensen waarbij dit vaak voorkomt, zien we doorgaans een convexe nagel. Dit wil zeggen dat de nagel zeer bol staat waardoor de zijkant van de nagel veel druk zet op het nagelbed. Door het slecht knippen van de nagel, begint de nagel in te groeien. Een nagelbeugel is hiervoor de oplossing. Een nagelbeugel zit vast op de zijkanten van de nagel en corrigeert pijnloos en geleidelijk de groei van de nagel.

Zooltherapie

Vooraleer er beslist wordt dat er een behandeling wordt opgestart met zolen, gaat hier een onderzoek aan vooraf.

Dit bestaat in grote lijnen door een klinisch onderzoek waarin er wordt gekeken hoe de voetgewrichten tegenover elkaar staan, gevolgd door een ganganalyse.

In een ganganalyse wordt het volledige lichaam geanalyseerd tijdens het stappen. Hier wordt er gekeken naar de beweging van de voet in elke fase van de gang. Naast het analyseren van de voeten wordt er gelet op compensatiebewegingen die het lichaam maakt in hogerop gelegen gewrichten (zoals het enkel-, knie- en heupgewricht).

In het laatste deel van het onderzoek wordt er op een drukplaat gewandeld. Hier wordt er zowel een statische als dynamische analyse gedaan van de plantaire drukken van de voet. In dit onderzoek wordt er belangrijke data verzameld die nadien essentieel zijn voor het ontwerpen van de zool.

De functie van dit onderzoek en de behandeling is het optimaliseren van de bewegingen van het onderste lidmaat.

Alle zolen worden 3D geprint door het innovatieve en vooruitstrevende bedrijf Materialise. Een bedrijf dat toegang geeft tot een van de grootste en meest complete 3D-printingfaciliteiten ter wereld.
Door te kiezen voor 3D-geprinte zolen, kiezen we voor meer mogelijkheden en nog meer op maat gemaakt.

 

3D geprinte zool