Orthomoleculaire Therapie
Volgens de KPNI

Orthomoleculaire therapie volgens de KPNI

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische PNI methode (KPNI Belgium) is dé behandelmethode van de 21ste eeuw. Nog nooit hadden we zoveel comfort, maar nog nooit waren we ook zo ziek! Vertrekkend vanuit wetenschappelijke, biochemische en fysiologische kennis over het menselijk lichaam en de evolutie, linkt een orthomoleculair therapeut volgens de KPNI de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de organen, het skelet, de voeding en zo veel meer, tot een groter geheel.

Door terug naar de oorsprong van een probleem te gaan, herdefiniëren wij ziekte en gezondheid, want het symptoom is nooit het échte probleem.

Orthomoleculaire therapie is een geneeswijze die uitgaat van de  kracht van echt gezonde voeding, beweging, levensstijl en het inzicht dat de combinatie van deze zaken kunnen helpen bij het verbeteren van veel chronische aandoeningen (en het voorkomen ervan). De behandelstrategie omvat voornamelijk nutritioneel advies, orthomoleculaire en fytotherapeutische interventies, bewegings-en levensstijladvies.

Kortom, u leert gezond en dus genezend eten, slapen en bewegen, met indien nodig ondersteuning van de juiste supplementatie.

“Good food is wise medicine”

Gezonde orthomoleculaire groenten

Neem terug controle over jouw gezondheid!

Alle behandelprincipes zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wij denken integraal en evolutionair om de gezondheid te bevorderen.

Hoe gaan We te werk?

1

Maak een afspraak

Verzend een e-mail via de contact pagina. Dan kijken we wat orthomoleculaire therapie jou kan bieden en plannen we een afspraak in.

2

Eerste consult

Hierbij vindt een uitgebreid vraaggesprek plaats waarbij naar de oorzaak van jouw probleem gezocht wordt. Aan de hand van de informatie maken we een persoonlijke behandelstrategie op.

*Indien nodig, kan er een voedingsintolerantie meting of stoelgangonderzoek gedaan worden. 

3

Vervolg consult

Periodieke check-ups om de progressie bij te houden.