Orthomoleculaire Therapie
Volgens de KPNI

Orthomoleculaire therapie volgens de KPNI

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische PNI-methode (KPNI Belgium) is dé behandelmethode van de 21ste eeuw. Nog nooit hadden we zoveel comfort, maar nog nooit waren we ook zo ziek! Vertrekkend vanuit wetenschappelijke, biochemische en fysiologische kennis over het menselijk lichaam en de evolutie, linkt onze orthomoleculair therapeut volgens de kPNI de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de organen, het skelet, de voeding en zo veel meer, tot een groter geheel om uw levensstijl te optimaliseren. Revive Health Center in Nieuwkerken-Waas zorgt ervoor dat u zich goed in uw vel voelt en uw lichaam optimaal gevoed wordt. Samen zorgen we ervoor dat uw lichaam mogelijke klachten en ziekten kan voorkomen of bevechten.

Orthomoleculaire therapie en de kPNI voor een betere levensstijl

Door terug naar de oorsprong van een probleem te gaan, herdefiniëren wij met orthomoleculaire therapie ziekte en gezondheid, want het symptoom is nooit het échte probleem.

Orthomoleculaire therapie is een geneeswijze die uitgaat van de kracht van echt gezonde voeding, beweging, levensstijl en het inzicht dat de combinatie van deze zaken kunnen helpen bij het verbeteren van veel chronische aandoeningen (en het voorkomen ervan). De behandelstrategie omvat voornamelijk nutritioneel advies, orthomoleculaire en fytotherapeutische interventies, bewegings-en levensstijladvies.

Kortom, u leert gezond en dus genezend eten, slapen en bewegen, met indien nodig ondersteuning van de juiste supplementatie. Op die manier kunnen wij vaak effectief langdurige maag- en darmklachten, en andere stressgerelateerde problemen, oplossen.

Orthomoleculaire geneeskunde heeft verschillende werkingen:

  • Curatief: achterliggende oorzaak behandelen van chronische klachten/ziekten, onder andere diabetes, hormonale klachten, huidklachten, energieklachten, obesitas, hart- en vaatziekten en allergieën.
  • Preventief: optimaal gezond worden en blijven. Het kan doeltreffend zijn bij onder andere lusteloosheid, overmatig hongergevoel, stemmingswisselingen en concentratieproblemen.
  • Palliatief: symptoom- en pijnbestrijding.

kPNI, of klinische Psycho-Neuro-Immunologie, is een wetenschappelijk onderbouwde benadering die de complexe interacties tussen de psyche, het zenuwstelsel, en het immuunsysteem onderzoekt. kPNI richt zich op het identificeren en behandelen van de worteloorzaken van chronische aandoeningen, stressgerelateerde klachten, zoals rugklachten door stress, en auto-immuunziekten, door de natuurlijke balans tussen lichaam en geest te herstellen. Kortom, op basis van kPNI zoeken we naar een optimale, gezondere levensstijl voor u. Alle behandelprincipes zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wij denken in al onze specialisaties integraal en evolutionair om de gezondheid te bevorderen.

Neem terug controle over uw gezondheid

Voelt u zich aangesproken door orthomoleculaire therapie en wilt u een levensstijl opstarten die gebaseerd wordt op kPNI? Wij helpen u graag verder in onze kinepraktijk! Wij nemen de tijd om uw klachten grondig te bespreken om zo een oplossing te vinden. Ontdekken we dat u ook baat zou hebben bij een osteopaat? Dan kan u meteen in onze multidisciplinaire praktijk terecht voor een gepaste behandeling. Maak vandaag nog een eerste afspraak via 03 236 49 14 om alle details over uw behandelplan te bespreken of plan een vervolgafspraak in via onze online afsprakentool.

Gezonde orthomoleculaire groenten

Neem terug controle over jouw gezondheid!

Alle behandelprincipes zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wij denken integraal en evolutionair om de gezondheid te bevorderen.

Hoe gaan We te werk?

1

Maak een afspraak

Verzend een e-mail via de contact pagina. Dan kijken we wat orthomoleculaire therapie jou kan bieden en plannen we een afspraak in.

2

Eerste consult

Hierbij vindt een uitgebreid vraaggesprek plaats waarbij naar de oorzaak van jouw probleem gezocht wordt. Aan de hand van de informatie maken we een persoonlijke behandelstrategie op.

*Indien nodig, kan er een voedingsintolerantie meting  gedaan worden. 

3

Vervolg consult

Periodieke check-ups om de progressie bij te houden.