Rainbow breakfast Bowl

Informatie

Kleurrijke bowl om je dag te beginnen! Dit is wat ik vaak eet als ontbijt, en houdt me gemakkelijk de hele voormiddag gevoed zonder “cravings” naar zoet of koffie ;). Vele kennen breakfast bowls als in mixed smoothie bowls, maar vaak  bevat dat veel fructose en glucose en begin je de dag met een insulinepiek (wat later resulteert in sugardip en vermoeidheid). Wat dacht je van hartig?!

Deze breakfast bowl bevat onder andere kip, buffalo mozarella en aardbei. Rare combinatie? Dat is maar een gedacht!

Basisprincipe is dat de optimale verhouding macro- en micronutriënten aanwezig moeten zijn in je voedingspatroon. Macronutriënten omvatten koolhydraten, vetten en eiwitten. Die verhouding is afhankelijk van je levensstijl en sport. Micronutriënten slaat op vitamines, mineralen en spoorelementen.

Mineralen en spoorelementen zijn voedingsstoffen die, net als vitamines, essentieel zijn voor het goed kunnen functioneren van het lichaam. Zelf kan het lichaam geen mineralen en spoorelementen aanmaken. Om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 400-600gr groenten en fruit binnen te krijgen, eet je best elk maaltijdmoment groenten en/of fruit. (Bron: World Health Organisation)

Ingrediënten
Recept

Alles bij elkaar doen in een kommetje en dan genieten!

Ik snij de groentjes op voorhand en dan kost dit me ’s morgens 15-20 min om klaar te maken.
Zeker de moeite waard om vroeger voor op te staan.

Smakelijk !
Groetjes, Machteld